IT - ŠANSA ZA SVE

Projekat IKT Klaster Akedemija “IT — šansa za sve” omogućuje mladim ljudima koji imaju tehničko predznanje da kroz petomesečnu obuku dobiju potrebna znanja i veštine za rad u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT). Program obuke je potpuno usklađen sa potrebama kompanija iz IKT sektora i uključuje stručne prakse u firmama iz NiCAT klastera. Stečena znanja i veštine polaznici će iskoristiti za pronalaženje kreativnih, perspektivnih i solidno plaćenih poslova u IKT sektoru, za koji su trenutno najtraženiji kadrovi na tržištu rada. Predavači će biti iskusni praktičari sa višegodišnjim iskustvom u ovom sektoru, kao i profesori niškog Univerziteta, a praksu će voditi iskusni mentori iz privatnog sektora.

Osobama koje imaju iskustva u IT oblasti, stečenog formalnim, neformalnim obrazovanjem ili praktičnim radom, kurs treba da pomogne da se brže uklope u firme i napreduju do pozicija srednjeg i višeg nivoa.

Ukoliko ste nezaposleni, ali ste hrabri, posvećeni i željni uspeha, pošaljite svoju biografiju i kratko motivaciono pismo na office@ni-cat.org najkasnije do 10. septembra 2016.

Kroz proces selekcije bie odabrano 20 kandidata, a od rezultata na akademiji direktno zavisi i mogućnost da dobijete posao. Obuka je besplatna, ali je neophodno da polaznici imaju svoj laptop računar i da su nezaposleni. Selektovani kandidati biće u obavezi da potpišu ugovor o pohađanju obuke, kojim će biti obavezani da plate penale ukoliko iz neopravdanih razloga napuste obuku.

Nastava u trajanju od 5 meseci se izvodi u prostorijama Kancelarije za mlade u Nišu, a praksa u trajanju od 3 meseca u privatnim firmama.

VREMENSKI PLAN REALIZACIJE OBUKE
PLAN I PROGRAM KURSA
DETALJNIJE INFORMACIJE
Projekat IT - šansa za sve sprovodi Niški klaster naprednih tehnologija uz podršku Grada Niša - Kancelarije za mlade, a finansijski je podržan od strane Razvojne Agencije Srbije (RAS) i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ (Deutche Gesselschaft für Internationale Zusammenarbeit GmBH), programa ACCESS, koji podržava razvoj privatnog sektora u Srbiji
GIZRASNiCAT