Delegacija klastera u poseti Minhenu i Tel Avivu

b_250_175_16777215_00_images_stories_vesti_techCrunch.jpg

 

NiCAT klaster je nakon posete Amsterdamu i Eindhovenu, nastavio svoje internacionalne aktivnosti u Minhenu i Tel Avivu.

U Minhenu, klaster menadžer imao je brojne sastanke sa predstavnicima visokih tehnologija, među kojima je bio i sastanak sa klaster menadžerom ICT klastera Bavaria i predstavnikom Bayern Internacionala. Razmatraju se ozbiljno B2B susreti srpskih i nemačkih kompanija u prvoj polovini 2018.godine, a postoji i interesovanje za učestvovanje na Forumu Naprednih Tehnologija u Nišu ove godine.

 

NiCAT klaster je u periodu od 27. juna do 02. jula bio u poseti Tel Aviv-u. Nedavno je NiCAT klaster posetio Nir Korman iz Izraela, koji je imao sastanke sa zainteresovanim članicama našeg klastera. Kao posledica tih susreta je, ali i samo jedan od povoda, odlazak naše delegacije u Tel Aviv. Uz pomoć institucija i organizacija sa kojima imamo odličnu saradnju (GIZ, USAID, Ambasada Izraela, lični kontakti...) radili smo na pripremi odlaska i došli do velikog broja korisnih kontakata. Menadžer NiCAT-a i članice našeg klastera, između ostalog, posetili su i Tech Crunch događaj 28. i 29.juna ( https://techcrunch.com/event-info/meetup-pitch-off-tel-aviv-2016-2/ ) gde su se sreli sa brojnim potencijalnim partnerima iz high tech industrije, a mnoge stvari tek treba da se otvore sa Izraelom. Delegacija koja je posetila Izrael bila je u sastavu NiCAT klaster menadžera i predstavnika kompanija Ingsoftware i SmartNet Technologies.

Cilj poseta je bio povećati vidljivost i svest o postojanju Niša i NiCAT klastera i njegovih članica kao pouzdanih partnera i otvaranje poslovnih mogućnosti za klaster i članice.

Indikatori uspeha

 • Ključni partner za inovacije s kohezivnom ulogom u regionu
 • Rast klastera i kompanija u svim aspektima poslovanja
 • Strateško partnerstvo sa mnogobrojnim institucijama i organizacijama
 • Transfer znanja u zemlji i inostrantsvu
 • Brojni uspešno realizovani projekti
 • Osnivači i članovi upravnog odbora asocijacije srpskih klastera ASKA i jedan od osnivača balkansko crnomorske mreže ICT klastera
 • Samoodrživ od prvog dana
Opširnije

Aktivnosti

 • Najnovije  informacije o događajima i prilikama
 • Spajanje nauke i biznisa
 • Promocija među mladima 
 • Povećanje kompetencija
 • Pristup domaćim i stranim fondovima
 • Inovativni projekti
 • Povećanje prodaje
 • Lobiranje i brendiranje
 • Korišćenje klastera kao platforme


Opširnije

Kontaktirajte nas

Ako ste domaći ili strani MSP ili velika kompanija, R & D, pronalazač, preduzetnik, investitor, student, a delite naše vrednosti -  kontaktirajte nas da razmotrimo mogućnost saradnje i postanite saradnik, partner, član, kupac ili ambasador dobre volje.

Otvoreni smo za saradnju i spremni za dalja partnerstva…sa klasterima, firmama i institucijama iz čitavog sveta.

Opširnije

Vesti


Svojim aktivnostima inspirišemo i transformišemo zajednicu

Kroz projekat ICT Cluster Acedemy po prvi put su firme vrlo aktivno učestvovale u pripremi kurikuluma kako bi obuka bila u potpunosti usklađena sa realnim potrebama.Prateći poslednje trendove u edukaciji permanentno unapređujemo kvalitet programa.
Predavanja i susreti sa sredjoskolcima ali i promocija kroz medije i društvene mreže doprineli su povećanom interesovanju za tehničke fakultete a susreta sa studentima doprineo je povećanju interesovanja za firme iz klastera.Nastavljamo da promovišemo IT i napredne tehnologije kao najperspektivnije oblasti za rad.
Sinergetski efekat klasterske saradnje je došao do izražaja kroz projekat izrade HUNTER x4, najsofisticiranijeg noćnog nišana na svetu. Optoelektronika, ICT, mehanika i automatika niškog regiona su udružene pokazale da je region sposoban da potpuno samostalno razvije vrhunski proizvod za svetsko tržište.
Facilitirali smo veći broj konzorcijumskih nastupa a naše firme i samostalno dobijaju sredstva od fonda za inovacionu delatnost, ministarstva nauke i ostalih fondova, jer je veči broj njih zvanično ima status inovacione organizacije…
Razvijen je pool projektnih ideja u oblastima tehnologije - smart cities, health, aging, environment protection, robotics, optoelectronics, ali i klasterskih vezanih za edukaciju, unapredjenje kvaliteta, povezivanje, dalje korišćenje naprednih tehnologija. Otvoreni smo za saradnju i spremni za dalja partnerstva…sa klasterima, firmama i institucijama iz čitavog sveta.
Strateški povezani sa organizacijama iz regiona i sveta u svom radu primenjujemo najbolje prakse i istovremeno stvaramo otvaramo mogućnosti za naše članice.


nicat seeit