Delegacija klastera u poseti Minhenu i Tel Avivu

b_200_0_16777215_00_images_stories_vesti_techCrunch.jpg

 

NiCAT klaster je nakon posete Amsterdamu i Eindhovenu, nastavio svoje internacionalne aktivnosti u Minhenu i Tel Avivu.

U Minhenu, klaster menadžer imao je brojne sastanke sa predstavnicima visokih tehnologija, među kojima je bio i sastanak sa klaster menadžerom ICT klastera Bavaria i predstavnikom Bayern Internacionala. Razmatraju se ozbiljno B2B susreti srpskih i nemačkih kompanija u prvoj polovini 2018.godine, a postoji i interesovanje za učestvovanje na Forumu Naprednih Tehnologija u Nišu ove godine.

 

NiCAT klaster je u periodu od 27. juna do 02. jula bio u poseti Tel Aviv-u. Nedavno je NiCAT klaster posetio Nir Korman iz Izraela, koji je imao sastanke sa zainteresovanim članicama našeg klastera. Kao posledica tih susreta je, ali i samo jedan od povoda, odlazak naše delegacije u Tel Aviv. Uz pomoć institucija i organizacija sa kojima imamo odličnu saradnju (GIZ, USAID, Ambasada Izraela, lični kontakti...) radili smo na pripremi odlaska i došli do velikog broja korisnih kontakata. Menadžer NiCAT-a i članice našeg klastera, između ostalog, posetili su i Tech Crunch događaj 28. i 29.juna ( https://techcrunch.com/event-info/meetup-pitch-off-tel-aviv-2016-2/ ) gde su se sreli sa brojnim potencijalnim partnerima iz high tech industrije, a mnoge stvari tek treba da se otvore sa Izraelom. Delegacija koja je posetila Izrael bila je u sastavu NiCAT klaster menadžera i predstavnika kompanija Ingsoftware i SmartNet Technologies.

Cilj poseta je bio povećati vidljivost i svest o postojanju Niša i NiCAT klastera i njegovih članica kao pouzdanih partnera i otvaranje poslovnih mogućnosti za klaster i članice.