V Agile Month – Agilan razvoj softvera i agilno liderstvo

b_250_175_16777215_00_images_stories_vesti_V_Agile_Month.png

Za sve one koji žele da unaprede znanje, procese, poslovne rezultate i da budu zaista agilni, prava prilika za to je peti Agile Month!

Agile Month je serija edukativnih događaja posvećenih agilnom razvoju softvera. Sledeći, peti po redu Agile Month održava se u novembru i na programu su sertifikacioni kursevi za Scrum Master-a, Product Owner-a i Agile Leadership program, kao i napredni trening posvećen Scrum Master praksama i tehnikama

Scrum Master je uloga koju pojedinac ima u primeni Scrum framework-a (koji je najčešće korišćeni agilni framework kod nas i u svetu) u procesu razvoja softvera. On vodi računa da se procesi odvijaju u skladu sa Scrum smernicama i vrednostima, obezbeđuje optimalne uslove za rad razvojnog tima i uklanja prepreke u radu. Product Owneje druga veoma bitna uloga u Scrum-u. Odgovoran je za maksimizaciju vrednosti proizvoda i rada razvojnog tima. Svojim aktivnostima treba da doprinese zadovoljstvu klijenata i što većem poslovnom uspehu.

Na naprednom Scrum Master prakse i tehnike treningu naučićete kako da prepoznate obrasce loše primene Scrum-a i određene „zamke“ koje treba da izbegnete u radu po Scrum-u. Govoriće se o najčešćim izazovima tokom dnevnih i drugih Scrum sastanaka, kako da ih učinite efikasnijim, zatim, kako održavati veze sa svim interesnim stranama i kako se izboriti sa ranim zahtevima da se definiše tačan obim aktivnosti razvojnog tima. Potom, naučićete da procenite pravu količinu stavki u Product Backlogu, kao i kako preduprediti izazove pri isporuci pojedinih delova proizvoda kako se ne bi ostavljao nedovršen posao.

U vreme intezivnih promena na globalnom tržištu izazvanih tehnološkim inovacijama, veoma je važno razvijati liderstvo u organizacijama, odnosno liderske sposobnosti kod pojedinaca i inkorporirati ih u organizacionu kulturu. Zato je u ovom Agile Month-u posebno interesantan sertifikacioni kurs posvećen Agile Leadership-u. Polaznici ovog kursa će saznati kako da maksimalno iskoristite svoje liderske sposobnosti, odnosno šta znači efektivno liderstvo u agilnom okruženju.Iskusni treneri, Olaf Lewitz i Christine Neidhardt, predstaviće tokom kursa brojne faktore koji utiču na organizacionu kulturu, karakteristike vrhunskih timova, kako i u kom pravcu usmeravati sopstveni razvoj i kako razvijati svoj tim i organizaciju.

Agile Month, odnosno seriju edukacija posvećenih Agile-u, organizuje kompanija Puzzle Software. Svi polaznici sertifikacionih kurseva dobijaju prestižne, međunarodno priznate sertifikate Scrum Alliance (začetnik Scrum-a u svetu).Rane prijave su u toku – za više informacija posetite http://www.agile-serbia.rs/agile-month-november-2017.

Indikatori uspeha

 • Ključni partner za inovacije s kohezivnom ulogom u regionu
 • Rast klastera i kompanija u svim aspektima poslovanja
 • Strateško partnerstvo sa mnogobrojnim institucijama i organizacijama
 • Transfer znanja u zemlji i inostrantsvu
 • Brojni uspešno realizovani projekti
 • Osnivači i članovi upravnog odbora asocijacije srpskih klastera ASKA i jedan od osnivača balkansko crnomorske mreže ICT klastera
 • Samoodrživ od prvog dana
Opširnije

Aktivnosti

 • Najnovije  informacije o događajima i prilikama
 • Spajanje nauke i biznisa
 • Promocija među mladima 
 • Povećanje kompetencija
 • Pristup domaćim i stranim fondovima
 • Inovativni projekti
 • Povećanje prodaje
 • Lobiranje i brendiranje
 • Korišćenje klastera kao platforme


Opširnije

Kontaktirajte nas

Ako ste domaći ili strani MSP ili velika kompanija, R & D, pronalazač, preduzetnik, investitor, student, a delite naše vrednosti -  kontaktirajte nas da razmotrimo mogućnost saradnje i postanite saradnik, partner, član, kupac ili ambasador dobre volje.

Otvoreni smo za saradnju i spremni za dalja partnerstva…sa klasterima, firmama i institucijama iz čitavog sveta.

Opširnije

Vesti


Svojim aktivnostima inspirišemo i transformišemo zajednicu

Kroz projekat ICT Cluster Acedemy po prvi put su firme vrlo aktivno učestvovale u pripremi kurikuluma kako bi obuka bila u potpunosti usklađena sa realnim potrebama.Prateći poslednje trendove u edukaciji permanentno unapređujemo kvalitet programa.
Predavanja i susreti sa sredjoskolcima ali i promocija kroz medije i društvene mreže doprineli su povećanom interesovanju za tehničke fakultete a susreta sa studentima doprineo je povećanju interesovanja za firme iz klastera.Nastavljamo da promovišemo IT i napredne tehnologije kao najperspektivnije oblasti za rad.
Sinergetski efekat klasterske saradnje je došao do izražaja kroz projekat izrade HUNTER x4, najsofisticiranijeg noćnog nišana na svetu. Optoelektronika, ICT, mehanika i automatika niškog regiona su udružene pokazale da je region sposoban da potpuno samostalno razvije vrhunski proizvod za svetsko tržište.
Facilitirali smo veći broj konzorcijumskih nastupa a naše firme i samostalno dobijaju sredstva od fonda za inovacionu delatnost, ministarstva nauke i ostalih fondova, jer je veči broj njih zvanično ima status inovacione organizacije…
Razvijen je pool projektnih ideja u oblastima tehnologije - smart cities, health, aging, environment protection, robotics, optoelectronics, ali i klasterskih vezanih za edukaciju, unapredjenje kvaliteta, povezivanje, dalje korišćenje naprednih tehnologija. Otvoreni smo za saradnju i spremni za dalja partnerstva…sa klasterima, firmama i institucijama iz čitavog sveta.
Strateški povezani sa organizacijama iz regiona i sveta u svom radu primenjujemo najbolje prakse i istovremeno stvaramo otvaramo mogućnosti za naše članice.


nicat seeit