Održan treći po redu Forum naprednih tehnologija u Nišu

b_200_0_16777215_00_images_stories_vesti_FNT2017.JPG

U Nišu je održan treći po redu Forum naprednih tehnologija. Grad Niš – Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte, u partnerstvu sa Regionalnom privrednom komorom Nišavskog, Pirotskog i Topličkog upravnog okruga, Elektronskim fakultetom Univerziteta u Nišu, Nacionalnom službom za zapošljavanje – filijala Niš i Klasterom naprednih tehnologija NiCAT, organizovali su 3. Forum naprednih tehnologija.

Forum je otvorio Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.

U okviru trodnevnog događaja održani su stručni paneli i predavanja, sajam zapošljavanja i profesionalne orijentacije, izložba starih proizvoda Elektronske industrije u Nišu pod nazivom "Niš - grad elektronike kroz vreme", naučno stručna konferencija Telsiks i niško savetovanje ekonomista koje je ove godine imalo za temu Napredne tehnologije u funkciji ekonomskog razvoja i dodele nagrada u oblasti naprednih tehnologija kao sastavni deo Foruma naprednih tehnologija.

Drugog dana održan je panel pod nazivom "Internacionalno tržište" na kom je moderator bio menadžer NiCAT klastera, dok su učesnici panela bili Juergen Kappenmann GIZ - ICT consultant , Thomas Schuetz ABB Švajcarska i Dejan Milenović Netico Solutions, Švajcarska, dok su trećeg dana održane prezentacije članica klastera "HD Sova", "INGSOFTWARE" i kompanije "HTEC", pod nazivom 3 od 3: Primeri uspeha u 3 sektora, 3 uspešne kompanije iz Niša.