Godišnja skupština klastera i novogodišnji koktel

b_250_175_16777215_00_images_IMG_20171222_144703.jpg

U petak, 22. decembra 2017. godine u hotelu Tami Residence, održana je šesta redovna godišnja Skupština NiCAT klastera. Skupštini je prisustvovalo oko 30-tak ljudi, od toga 21 članica sa pravom glasa – kompanije, predstavnici članica Mašinskog fakulteta, Visoke tehničke škole strukovnih studija, Regionalne privredne komore kao i menadžment klastera.

Na šestoj redovnoj Skupštini, doneta je odluka o izboru novog zamenika predsednika Skupštine. Za novog zamenika nominovan je i izglasan Ljubiša Jovev, direktor „Irvas International" d.o.o. Obzirom da je tokom ove godine klasteru pristupilo još 4 uspešnih firmi, na sednici su se obratili ostalim članicama predstavnici kompanija Future Forward, Badin Soft i Shindiri Studio, dok je Prime Software predstavio predsednik Upravnog odbora jer su bili sprečeni da prisustvuju.

U radnom delu Skupštine, jednoglasno je usvojen zapisnik sa prethodne sednice i finansijski izveštaj. Menadžer klastera je podneo Skupštini udruženja izveštaj i plan rada. Izveštaj i plan o radu su takođe jednoglasno usvojeni.

Nakon radnog dela, usledio je koktel na kome su se gosti družili i sumirali utiske iz 2017. godine.

Indikatori uspeha

 • Ključni partner za inovacije s kohezivnom ulogom u regionu
 • Rast klastera i kompanija u svim aspektima poslovanja
 • Strateško partnerstvo sa mnogobrojnim institucijama i organizacijama
 • Transfer znanja u zemlji i inostrantsvu
 • Brojni uspešno realizovani projekti
 • Osnivači i članovi upravnog odbora asocijacije srpskih klastera ASKA i jedan od osnivača balkansko crnomorske mreže ICT klastera
 • Samoodrživ od prvog dana
Opširnije

Aktivnosti

 • Najnovije  informacije o događajima i prilikama
 • Spajanje nauke i biznisa
 • Promocija među mladima 
 • Povećanje kompetencija
 • Pristup domaćim i stranim fondovima
 • Inovativni projekti
 • Povećanje prodaje
 • Lobiranje i brendiranje
 • Korišćenje klastera kao platforme


Opširnije

Kontaktirajte nas

Ako ste domaći ili strani MSP ili velika kompanija, R & D, pronalazač, preduzetnik, investitor, student, a delite naše vrednosti -  kontaktirajte nas da razmotrimo mogućnost saradnje i postanite saradnik, partner, član, kupac ili ambasador dobre volje.

Otvoreni smo za saradnju i spremni za dalja partnerstva…sa klasterima, firmama i institucijama iz čitavog sveta.

Opširnije

Vesti


Svojim aktivnostima inspirišemo i transformišemo zajednicu

Kroz projekat ICT Cluster Acedemy po prvi put su firme vrlo aktivno učestvovale u pripremi kurikuluma kako bi obuka bila u potpunosti usklađena sa realnim potrebama.Prateći poslednje trendove u edukaciji permanentno unapređujemo kvalitet programa.
Predavanja i susreti sa sredjoskolcima ali i promocija kroz medije i društvene mreže doprineli su povećanom interesovanju za tehničke fakultete a susreta sa studentima doprineo je povećanju interesovanja za firme iz klastera.Nastavljamo da promovišemo IT i napredne tehnologije kao najperspektivnije oblasti za rad.
Sinergetski efekat klasterske saradnje je došao do izražaja kroz projekat izrade HUNTER x4, najsofisticiranijeg noćnog nišana na svetu. Optoelektronika, ICT, mehanika i automatika niškog regiona su udružene pokazale da je region sposoban da potpuno samostalno razvije vrhunski proizvod za svetsko tržište.
Facilitirali smo veći broj konzorcijumskih nastupa a naše firme i samostalno dobijaju sredstva od fonda za inovacionu delatnost, ministarstva nauke i ostalih fondova, jer je veči broj njih zvanično ima status inovacione organizacije…
Razvijen je pool projektnih ideja u oblastima tehnologije - smart cities, health, aging, environment protection, robotics, optoelectronics, ali i klasterskih vezanih za edukaciju, unapredjenje kvaliteta, povezivanje, dalje korišćenje naprednih tehnologija. Otvoreni smo za saradnju i spremni za dalja partnerstva…sa klasterima, firmama i institucijama iz čitavog sveta.
Strateški povezani sa organizacijama iz regiona i sveta u svom radu primenjujemo najbolje prakse i istovremeno stvaramo otvaramo mogućnosti za naše članice.