StartUp Akademija

 Start Up Akademija je koncept trodnevne intezivne obuke i proces mentorstva za razvijanje poslovne ideje od samog početka, pa sve do njenog predstavljanja investitorima. Tokom treninga timovi sa svojim idejama imali su mogućnost da nauče kako svoju poslovnu ideju razviti i prodati, kako podeliti uloge u timu, šta je najvažnije prilikom izrade biznis plana i kako ideju prezentovati investitorima.

Projekat je uključivao i mentorstvo iskusnih preduzetnika koji u okviru sesija rade sa timovima na njihovim idejama i dodatno daju sugestije i predloge. Kao završni događaj, organizovana je Start Up Konferencija koja je okupila 9 timova koji su pred komisijom prezentovali svoje ideje. Svi učesnici su dobili sertifikate za uspešno pohađanje Start Up Akademije, a tri tima sa najboljim idejama, dobila su simbolične nagrade i sertifikate za najbolje Start Up timove.

Projekat Start Up Akademija imao je za cilj kreiranje uslova za zapošljavanje i samozapošljavanje mladih putem razvoja preduzetništva; informisanje, promociju i motivisanje mladih ljudi da pristupe sektoru naprednih tehnologija i poboljšanje lokalne prakse, politike, strategije i planove koji doprinose unapređenju zapošljavanja mladih i omogućavaju održivost.

Neki od testimonialsa učesnika:
“Projekat je odličan jer pruža potrebne informacije ljudima koji imaju ideje, ali ne znaju kako da dođu do investitora.”
“Predavanje je pre svega inspirativno delovalo na moj entuzijazam i osećao sam se jako prijatno tokom sva tri dela. Znanje koje sam ovde dobio, pre svega sam oduševljen predavačem i gostima koje sam upoznao, uspešnim ljudima iz grada. Ništa nisam znao o pitchingu pre, a sada imam motivaciju da usavršim.”
“Akademija me je puno osnažila da realizujem svoj Start up!”

Kao završni događaj, organizovana je Start Up Konferencija koja je okupila timove koji su pred komisijom prezentovali svoje ideje. Svi učesnici su dobili sertifikate za uspešno pohađanje Start Up Akademije, a tri tima sa najboljim idejama, dobila su simbolične nagrade i sertifikate za najbolje Start Up timove.

Najbolje Start Up ideje bile su visoko kvalitetna zaštitna folija za muzičke instumente (Prossic), zdravstveni web site koji povezuje doktore i pacijente (Medikam), online studio i prodavnica digitalne štampe na majicama, torbama, patikama prema želji klijenata for (Wibbly Wobbly).

Projekti