Code Craft – programersko takmičenje u Nišu

Udruženje Studenata Elektronike Evrope - EESTEC lokalni komitet u Nišu i ove godine organizuje programersko takmičenje “CodeCraft” koje je osmišljeno sa ciljem da okupi mlade i da promoviše programersku struku među mladima i lokalnom populacijom. "CodeCraft" se sastoji iz takmičarskog i edukativnog dela i održaće se u Nišu od 16. do 21. oktobra. 

Nike Jordan Super Fly 5

Cilj je promovisanje programerske struke kao oblasti informatike koja se najbrže razvija, i upućivanje svih zainteresovanih za ovu oblast u trenutno aktuelne tehnologije, kao i potrebe firmi i tržišta. Sastojaće se iz dve celine. Takmičarski deo je predviđen za 30 učesnika podeljenih u tročlane timove, gde će najbolja tri rada biti nagrađena. Formirani timovi potrudiće se da naprave što funkcionalnije i kreativnije softversko rešenje na zadatu temu i pokazaće koliko dobro vladaju aktuelnim softverskim tehnologijama. 

Ciljna grupa su studenti tehničkih fakulteta u Nišu i učenici završnih godina srednjih škola sa potrebnim znanjem iz oblasti programiranja i informatike, Freelancer programeri, srednjoškolci i studenti koji se interesuju za IT oblast i koji će biti u mogućnosti da posete otvorena predavanja i iz prve ruke saznaju novosti iz IT sektora kao i da stupe u kontakt sa profesorima, predstavnicima kompanija i iskusnim programerima.