Ekonomija i napredne tehnologije – projekat Market Tech

NiCAT klaster i Ekonomski fakultet u Nišu pokreću projekat Market Tech koji ima za cilj upoznati ljude iz ekonomske sfere sa hi tech svetom.

Air Force 1 Foamposite

Ukoliko ste student Ekonomskog fakulteta, odlično se služite engleskim jezikom i zainteresovani ste za marketing, prijavite se slanjem CV-ja, kratkog motivacionog pisma i kratkog eseja Ekonomija i nove tehnologije na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije do petka 26.januara 2018.godine.

Najbolji kadidati će biti pozvani na intervju, a onda će četiri izabrana studenta imati prilike da rade marketing intervenciju u četiri niške hi tech kompanije koje razvijaju svoje proizvode. Kompanije koje učestvuju u projektu su „NIRI Intelligent Computing" čija je oblast machine learning, zatim „HostingBuY", oblast rada hosting, „LOGIK poslovna rešenja" - poslovni softver i „IRVAS International" - e-learning platforma.

Uz pomoć iskusnog mentora iz sveta StartUp-ova Ivana Vesića i redovnog profesora Ekonomskog fakulteta prof. dr Bobana Stojanovića, kroz dvomesečni rad u kompanijama i samostalni rad od kuće, polaznici će upoznati svet visokih tehnologija, a zajednički će biti napravljen model koji će narednim generacijama omogućiti da ljudi iz ekonomije lakše nađu mesto u svetu naprednih tehnologija.

Program je finansijski podržala Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte u okviru Programa lokalnog ekonomskog razvoja grada Niša za 2017.god – Unapređenje saradnje privrede i naučno obrazovnih institucija.