Konferencija u okviru NiCAT projekta StartUp Akademija

Kao završni događaj, 28. juna u Deli prostoru za kreativno delovanje, organizovana je StartUp konferencija na kojoj su učesnici predstavili svoje biznis ideje koje su unapređivali tokom trajanja obuke. Na konferenciji, učesnici su mogli da čuju trendove u industriji naprednih tehnologija, u okviru predavanja članica klastera, Marka Smiljanića, direktora i vlasnika firme „NIRI Intelligent Computing“ i Radeta Nikolova, direktora firme „Photon Optonics“. Predstavnik za Srbiju „Cofound.it“-a, Branko Krsmanović je kroz inspirativno predavanje predstavio prilike za mlade, dok je NiCAT biznis ambasador iz Kine, Stefan Đoković prezentovao kako izgleda svet StartUp-a i naprednih tehnologija u Kini.

Jordan Hydro 6 Sandals

Projektni tim je odlučio da na kraju imamo tri pobednička tima. Bilo je teško odabrati najbolje, jer je solidan broj timova već imao “trakciju”, tj. neku vrstu validacije na tržištu.

U tri najbolja tima bili su:

Tim Wibbly Wobbly pravi platformu za personalizovanu modu. Kupci će moći da kreiraju svoj komad odeće ili obuće i da naruče online. Startap je već prodao preko 1000 komada odeće putem svojih partnera i po preporuci, i sada radi na razvoju online platforme.

Tim Prossic kreira zaštitne maske za muzičke instrumente i miksete. Jedan od osnivača je muzičar i do sada su prodali preko 400 maski bez skoro ikakvog marketinga. Prossic kreira inovativne maske koje se laserski seču i prijanjaju glatko uz instrument tako da ga je moguće svirati neometano.

Tim Medikam pravi servis koji će spajati pacijente i privatne lekare i platformu koja će kroz bazu znanja, pokušati da reši problem što se korisnici interneta često okreću upravo interentu za zdravstvene savete, što je pogrešno i opasno.

Čestitamo svim učesnicima prve StartUp Akademije u Nišu i želimo im puno uspeha u postizanju ciljeva.