NiCAT delegacija u poseti Kini

b_250_175_16777215_00_images_kina.jpg

Delegacija NiCAT klastera koju su činili menadžer NiCAT klastera Goran Mladenović, Nenad Mladenović vlasnik kompanije „HostingBuY“ i Vladan Todorović vlasnik kompanije „Advanced Security Technologies“, je posetila Kinu od 29. jula do 09. avgusta kako bi se predstavili potencijali niških firmi i regiona.

U okviru posete, predstavnici klastera bili su posetioci IoT EXPO 2018, vodećeg sajma u oblasti Internet of Things koji se održava u Šenženu. Sajam okuplja preko 500 izvođača i preko 100.000 posetilaca iz 20 zemalja gde se delegacija susrela sa brojnim predstavnicima klastera, asocijacija, uduženja i alijansi iz Kine, Tajvana, Hong Konga, Južne Koreje. Tokom boravka u Šenženu, iskoristili su priliku i prisustvovali su meet up događaju gde je govornik bio Ben Goertzel, koji je govorio o veštačkoj inteligenciji i blokchain tehnologiji.

NiCAT predstavnici prisustvovali su i radionici sa B&R Internacional Co-incubation (ICI) u Pekingu na kojoj su osim predstavnika udruženja bili i predstavnici državnih agencija i privatnih firmi, a poseta Kini je obuhvatala i sastanke sa medijima koji se bave visokim tehnologijama, akceleratorima i investitorima.