Održan četvrti Forum naprednih tehnologija


U organizaciji Grada Niša – Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte, u partnerstvu sa Regionalnom privrednom komorom Nišavskog, Pirotskog i Topličkog upravnog okruga, Elektronskim fakultetom Univerziteta u Nišu, Nacionalnom službom za zapošljavanje – filijala Niš i Klasterom naprednih tehnologija NiCAT, u Nišu je održan 4. po redu Forum naprednih tehnologija.

Forum je trajao tri dana, a u okviru ovog događaja održani su stručni paneli, specijalizovani sajam zapošljavanja, niško savetovanje ekonomista, dodeljene su nagrade u okviru različitih kategorija, a sva tri dana kompanije su imale mogućnost da izlože svoje proizvode u okviru štandovske prezentacije.


Prvog dana foruma, održani su B2B sastanci između firmi iz sektora naprednih tehnologija i kompanija iz ostalih industrija. Drugog dana klaster je organizovao prezentaciju „Poruke iz srca Silicijumske doline“, na kojoj su predstavnici NiCAT klastera i Elektronskog fakulteta u Nišu preneli naučene lekcije i poruke u okviru posete NiCAT delegacije San Francisku.