Ana i Tijana - primer uspešne prakse ekonomista u high tech-u

Prošlogodišnja realizacija projekta “Market tech” koju su sproveli NiCAT klaster i Ekonomski fakultet u Nišu uz finansijsku podršku Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte donela je jako uspešne rezultate, a jedan od njih bile su i dve ponude za nastavak plaćenog radnog angažovanja u visokotehnološkim firmama nakon obavljene prakse.

Tijana je prošlogodišnja učesnica projekta. Svoju praksu je obavljala u kompaniji “Logik poslovna rešenja” gde se nakon prakse i zaposlila. Evo šta bi ona poručila svojim kolegama sa fakulteta:

“Svaki dan je nova prilika, a svaka prilika nosi sa sobom bezbroj mogućnosti. Projekat “Market Tech” pruža jedinstvenu priliku da svoja znanja i veštine primenite u realnom poslovnom okruženju. Kao prošlogodišnja učesnica projekta pozvala bih sve studente Ekonomskog fakulteta da se prijave i na taj način naprave prvi korak u građenju svoje karijere.” Tijana Stošić

Ana je takođe jedna od učesnica na projektu, a svoje utiske želi da podeli i sa vama:

„Zdravo, ja sam Ana Pušica, student master studija na Ekonomskom fakultetu u Nišu. Prošle godine sam bila učesnik NiCAT-ovog projekta „Market tech“, te sam imala priliku da steknem veoma korisna praktična znanja u IT firmi „NIRI 4NL“, zahvaljujući radu sa prof.dr Bobanom Stojanovićem, Ivanom Vesićem i Milošem Stevanovićem, koji je bio moj interni mentor. Moje iskustvo je zaista fenomenalno, jer mi je ova praksa omogućila da krenem i da radim u NIRI-ju. Veoma mi je drago da se ovaj projekat nastavlja i sad već proširuje i na druge oblasti ekonomije, a takođe i što se gotovo udvostručio broj firmi koji učestvuje. Svim zainteresovanim studentima bih preporučila da se prijave i veoma će mi biti drago što ću imati prilike da sarađujem sa njima, kao peer mentor. Vidimo se!“ Ana Pušica

Ove godine, NiCAT klaster i Ekonomski fakultet realizuju unapređen projekat pod nazivom “Ekonomija i napredne tehnologije – partnerstvo za budućnost”.

Studenti, pozivamo Vas da vođeni Aninim i Tijaninim iskustvom napravite prvi korak u razvoju svoje karijere i prijavite se za učešće u projektu!

CV, motivaciono pismo i esej "Ekonomija i napredne tehnologije" na email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ! Prijave traju do 4. februara!