Letnji NiCAT biznis klub

Letnje odmore smo iskoristili za organizaciju biznis okupljanja gde su nam gosti bili Bogdan Christian iz Krajove (Rumunija) i Bojan Volcansek iz Toronta (Kanada).

Na druženju koje je organizovano 08. avgusta u TI Hub-u, Goran Mladenović prezentovao je mogućnosti saradnje sa Kanadom, kroz izveštaj sa klasterske biznis misije na kojoj je bio nedavno. Njegovoj prezentaciji pridružio se Bojan, Nišlija koji već duži niz godina živi i radi u Torontu. Zajedno su dali smernice prisutnima na koji način je najbolje pristupiti potencijalnim partnerima u Kanadi i ko sve i na koji način im može pomoći u nastupu na ovom tržištu.

Bogdan Christian predstavio je svoj Webdil.io Group inovacioni centar i ponudio saradnju da NiCAT bude podizvođač na međunarodnim tenderima, da se u okviru zajedničke saradnje razvije određeni proizvod, potencijalni konzorcijumski projekti prema USAID i EU programima, kao i kreiranje mreže inovacionih centara u okviru kojih bi firme imale mogućnost da prave svoje proizvode i plasiraju ih dalje. Nakon njegove posete, klaster će nastaviti kontakt kako bismo konkretno dogovorili korake saradnje.

Pored radnog dela, imali smo priliku i da degustiramo vina iz Vinarije Mitrović iz Leskovca koja je u najavi otvaranja održala degustaciju svojih arhivskih i premium vina. Prezentaciju vina održao je Predrag Mitrović iz kompanije dCloud i kao vlasnik vinarije pozvao NiCAT sa svojim članicama da neko sledeće druženje provedemo u prostoru vinarije koji je trenutno u izgradnji.