Future Forward sistem koji će pomoći rad Kriznog štaba opštine Mediana

NiCAT članica, Future Forward, kreirala je aplikaciju “Štab” - sistem koji će pomoći rad kriznog štaba niške opštine Mediana tokom pandemije Korona virusa.

NIKE AIR HUARACHE

Nakon vesti o pokretanju kol centra najveće niške opštine, supruga Zorana Popovića, osnivača kompanije Future Forward, predložila je da proba da se pomogne u organizaciji rada tih kol centara. Digitalizacija procesa primanja zahteva od lica kojima je potrebna pomoć i prosleđivanja tih zahteva volonterima je bila logičan prvi korak u razvoju ovog sistema.

Postoje 2 komponente sistema - mobilna aplikacija i web portal. 

Web portal je svojevrsni kontrolni centar sistema, fokusiran ka organizacijama koje nude pomoć sugrađanima i imaju namenske kol centre. Operaterima je omogućeno da tokom razgovora sa sugrađanima kojima je potrebna pomoć popune formu koja sadrži sve relevantne podatke (ime i prezime, adresu za dostavu, broj telefona, opis pomoći i hitnost). Pozivi građana se razvrstavaju na one kojima je bila potrebna dostava, svet lekara ili informacija. Sam proces dostave je unapređen integracijom sa Google mapama, te je kretanje volontera optimizovano na osnovu njihove lokacije i adresa za dostavu. U okviru web portala je omogućeno je kreiranje naloga za volontere, dodavanje novih volontera, definisanje regiona u okviru opštine radi dodatne optimizacije ruta za dostavu, a postoji i pregled statistike celog procesa.

Sa druge strane, mobilna aplikacija omogućava volonterima da u svakom momentu imaju uvid u listu otvorenih naloga, koja se sortira na osnovu udaljenosti u odnosu na lokaciju volontera, da nalog preuzmu na izvršenje odnosno označe kao završen. Volonter, takođe, može da dobije nalog direktno od svoje organizacije, bez ličnog preuzimanja. U svakom momentu, volonter može da pozove korisnika naloga, odnosno prikaže lokaciju za dostavu na Google mapi.

U planu za skoru implementaciju je i uvođenje push notifikacija, koje će obaveštavati volontere o dodeljenim nalozima, odnosno nalozima čija je adresa u blizini trenutne lokacije volontera. Takođe, radi se i na implementaciji mogućnosti da volonter odredi svoju dostupnost za rad kroz aplikaciju u određenom vremenskom periodu.

Svi korisnici portala, odnosno mobilne aplikacije imaju mogućnost slanja svojih utisaka i povratnih informacija, što je svakako od velike koristi u daljem razvoju celokupnog projekta, kako bi seo sistem funkcionisao na najoptimalniji mogući način i bio prilagođen svojim korisnicima.