Godišnja Skupština NiCAT klastera

Jedanaesta redovna sednica Skupštine NiCAT klastera održana je u prostorijama Think Innovative - TI Hub-a u sredu, 28. decembra 2022. godine. Na godišnjoj sednici Skupštine prezentovan je sumiran rad klastera u protekloj godini, kao i plan rada za narednu 2023. godinu.

Kako je ovo bila izborna godina, najpre je Skupština jednoglasno izglasala članove Upravnog odbora, koji u novom stastavu čine: Miroljub Bošković - Ingsoftware, Saša Kocić - Proxima, Marko Smiljanić - NIRI Intelligent Computing, Zoran Popović - Future Forward, Milan Đorđević - Shindiri Studio, Tamara Pejčić - Prime Software, Branislav Vukelić - RCMT IT Europe, Aleksandar Jaćimović - Atomia and Mirko Ličanin - Swifty Labs. Potom je na prvoj sednici Upravnog odbora, Miroljub Bošković, izglasan za novog predsednika Upravnog odbora.

Takođe, imali smo zadovoljstvo da nam se na Skupštini predstave i četiri nove članice klastera. Mlada kompanija Swifty Labs koja se bavi kreiranjem visokokvalitetnih, atraktivnih i održvih mobilnih aplikacija. IT Labs kompanija koja omogućava klijentima da budu konkurenti kroz tehnologiju i da se razviju u vrhunske profesionalce. Kompanija Kraftwerk kreira informaciona, komunikaciona i rešenja za e-trgovinu i proizvode za srednje i velike kompanije. Autonomne Inteligentne Mašine i Sistemi - AIMS je kompanija osnovana 2021. godine u cilju projektovanja i implementacije softverskih i hardverskih rešenja zasnovanih na algoritmima mašinskog učenja i veštačke inteligencije. Njihov dolazak u klaster predstavlja priliku za veću saradnju i širenje znanja i poslovanja.

I pored izazova u ovoj godini, NiCAT klaster je uspešno realizovao projekte i planirane aktivnosti, a u narednoj godini sa novim Upravnim odborom nastaviće da pozitivno utiče na svoje članice i okruženje i stvara od Niša bolje mesto za život i rad ljudi.

Puno sreće i uspeha u 2023. godini želi vam NiCAT tim!

Drugi Biznis klub u saradnji sa Fondacijom "Registra nacionalnog internet domena Srbije"