Green Startup Academy - Završna konferencija

Sa velikim zadovoljstvom želimo da podelimo vesti o uspešno realizovanoj Završnoj konferenciji u okviru projekta Green Startup Akademije, koja se održala u subotu, 13. maja, Naučno-tehnološkom parku Niš. Ova konferencija je predstavljala vrhunac dugog putovanja koje smo zajedno prešli i obeležila uspeh i napredak koji smo postigli.

Pre svega, želimo da izrazimo veliku zahvalnost svim učesnicima ovog projekta,  talentovanim kandidatima koji su se prijavili, stručnim trenera i mentorima koji su svojim znanjem i iskustvom pomogli da ideje i projekti budu oblikovani i usmereni ka uspehu. Bez vaše posvećenosti, ova inicijativa ne bi bila moguća.


U proteklih nekoliko nedelja, održan je trodnevni osnovni kurs koji je okupio preko 50 učesnika. Tokom tog intenzivnog perioda, polaznici su stekli dragocena znanja o preduzetništvu, inovacijama i cirkularnoj ekonomiji od strane trenera Miloša Grozdanovića, Aleksandra Ristić i Marka Ljubenovića. Nakon toga, timovi su prošli kroz selekcioni proces, a sedam izabranih timova imalo je privilegiju da nastavi sa trodnevnim naprednim kursem, gde su im profesorke Gordana Stefanović, Ana Momčilović, Maja Ivanović-Đukić i Marija Radosavljević, pomogle da prošire i prodube svoje znanje iz ove tri oblasti. Posebno se zahvaljujemo mentorima Slavimiru Stošoviću, Zoranu Popoviću, Milanu Đorđeviću, Mateji Milosavljević i Milanu Novakoviću koji su bili oslonac i stručni vodič timovima tokom njihovog putovanja ka uspehu.

Na Završnoj konferenciji, svaki tim je imao priliku da prezentuje svoje projekte pred publikom  i stručnom komisijom. Timovi su prezentovali izvanredne ideje i rešenja koja su razvili, sa ciljem stvaranja održivije budućnosti.

Ovom prilikom, želimo da se zahvalimo i posebno istaknemo podršku naših donatora, koji su prepoznali važnost Green Startup Akademije i pružili podršku koja je omogućila sprovođenje ovog projekta. Hvala vam na vašem verovanju u našu viziju i vašem doprinosu koji je omogućio mladim preduzetnicima da rastu i ostvare svoj pun potencijal.

Takođe, ne možemo da zaboravimo da se zahvalimo Naučno-tehnološkom parku u Nišu koji nam je pružio puno podrške za održavanje ove konferencije.

Nastavimo da gradimo naše ideje, sarađujemo i inspirišemo jedni druge. Samo zajedno možemo stvoriti pozitivne promene i ostaviti trag koji će oblikovati budućnost naše planete.
Kanada - kapija ka tržištu Severne Amerike: Izveštaj sa Okruglog stola