Kanada - kapija ka tržištu Severne Amerike: Izveštaj sa Okruglog stola

Prošlog petka, NiCAT klaster je u saradnji sa Ambasadom Kanade u Srbiji, organizovao uspešan Okrugli sto pod nazivom "Kanada - kapija ka tržištu Severne Amerike" u Think Innovative Hub-u.


Govornik na događaju je bio ekonomski savetnik za strane direktne investicije, Ambasada Kanade u Nemačkoj, gospodin Hendrik Taulin koji je detaljno objasnio prednosti poslovanja sa Kanadom, kao jednom od najnaprednijih ekonomija na svetu. Izneo je mišljenje da je geografska pozicija Kanade idealna za privređivanje, posebno za industrije koje se bave inovacijama i tehnologijama.

Pored toga, na sastanku je bio obuhvaćem širok spektar tema, uključujući mogućnost ulaganja, poslovne modele, trgovinske sporazume i sektore koji su posebno zanimljivi za srpske preduzetnike.

Želimo da izrazimo zadovoljstvo za velikim interesovanjem i učešćem učesnika na ovom događaju, i nadamo se da će se ova inicijativa nastaviti u budućnosti.

Veliko hvala Ambasadi Kanade za svu podršku prilikom organizovanja događaja, a posebno se zahvaljujemo svim članicama NiCAT klastera i Naučno-tehnološkog parka, koji su prisustvovali događaju. 

Meetup u okviru pilot projekta "Laboratorija zdravstvenih nauka"