Meetup u okviru pilot projekta "Laboratorija zdravstvenih nauka"

Sinoć je održan Meetup na temu "Uspešne priče iz niškog NiCAT klastera" u prostorijama Think Innovative Hub-a, događaj je organizovan u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom Niš, u okviru pilot projekta superklaster "Laboratorija zdravestvenih tehnologija".

Svrha superklastera je unapredjivanje zdravlja kroz primenu i razvoj tehnologija, obrazovanja i inovacija, dok su MeetUp događaji osmišljeni da okupe profesionalce iz industrije, istraživače, startup-ove i inovatore u oblasti medicine i biotehnologije kako bi razmenili ideje i uspostavili nove veze.


Goran Mladenović, direktor NiCAT klastera, podelio je način rada, iskustva i savete, kao i razvojni put NiCAT koji uspešno funkcioniše već 11 godina. Nakon toga su svoje proizvode i usluge, kao i doprinos ovoj industriji predstavili Slaviša Petrović,  iz kompanije Lmb Soft  sa temom “Proizvodni portfolio kompanije LMB Soft, koja se bavi istraživanjem i razvojem novih proizvoda, tehnologija i softvera u medicini, specijalno za transfuzije. Zatim je ispred Naissus tehnologija bio Ivan Krasić sa prezentacijom proizvoda Aidline. Aidline je virtuelni glasovni asistent, koji olakšava komunikaciju između pacijenata i zdravstvenih radnika.
 

Reč je nakon toga preuzeo Ljubiša Jovev, direktor kompanije Irvas International i prezentovao je način primene Odoo tehnologije u zdravstvu. Odoo je snažna open source platforma i veliki potencijal za primenu specijalizovanih IS u segmentu zdravsta i dodirnih oblasti. Završnu reč imao je Saša Tančev, direktor kompanije SmartNet Technologies, koja postoji više od 20 godina i posluje sa klijentima širom Evrope i SAD-a, govoreći o proizvodima u oblasti Telemedicne.

Sesija umrežavanja koja je usledila bila je fantastična prilika za učesnike da se povežu i angažuju jedni sa drugima, podele svoja iskustva i izgrade nove odnose, možemo zaključiti MeetUp je uspešno realizovan. Zahvaljujemo se svim gostima i prijateljima na druženju i nadamo se da se vidimo na našem sledećem događaju!

Green StartUp Akademija - Osnovni kurs