Uspešno realizovan prvi Biznis klub sa Fondacijom RNIDS

NiCAT klaster je u petak, 30. septembra, u saradnji sa Registrom nacionalnog internet domena Srbije organizovao Biznis klub u prostorijama Tami Residence hotela u Nišu.


Biznis klub je osmišljen kao jedan u nizu događaja koje će klaster organizovati u saradnji sa Fondacijom "Registar nacionalnog internet domena Srbije" (RNIDS). Cilj biznis klubova jeste da okupi ne samo članice klastera, već i ostale aktere iz visokotehnološke sfere u regionu i šire, kako bi se podelila iskustva u poslovanju i pospešila razmena znanja na ekspertskom nivou.


Na naše veliko zadovoljstvo, publici su se najpre predstavile dve nove članice NiCAT klastera - Mirko Ličanin, direktor kompanije Swifty Labs i Radmila Petrović, vodeći QA Inženjer kompanije IT Labs.


Nakon toga, održana su dva predavanja o aktuelnim temama. Žarko Kecić, rukovodilac IKT sektora fondacije RNIDS govorio je o zaštiti DNS-a i značaju koji on ima u savremenom poslovnom okruženju. Kratkom analizom DNS konfiguracija naziva domena članica NiCAT-a, Žarko je sa zadovoljstvom zaključio da gotovo sve kompanije imaju dobro konfigurisane DNS servere i uputio savete za dodatno poboljšanje.


Marko Vučetić, PR grupacije Infostud govorio je o trendovima na tržištu rada, posebno u IT sektoru. Prikazani su podaci i razlozi za porast udela oglasa za rad od kuće, date smernice na koji način zadržati svoje zaposlene i kako pristupiti “remote” poslovanju sa strateškog nivoa.


Ostatak večeri bio je neformalnog karaktera, namenjen druženju i umrežavanju.


Do narednog viđenja, zahvaljujemo se svima koji su se odazvali našem pozivu!


Kako su kompjuterski majstori iz Niša preko Krešimira Ćosića zauvek promenili način na koji se igra i gleda košarka